Július közepéig futhatunk bele Pesten a Dűne sztárjaiba!

Bár főként a Disney égisze alatt készült és készülő filmekkel foglalkoztunk eddig, érdemes megemlétenünk a Warner egyik készület alatt álló megaprojektjéről is. Nem csak azért kell erről szót ejteni, mert személy szerint én magam izgatottan és tűnön ülve várom Frank Herbert klasszikusánakm a Dünének 2020-ban debütáló filmváltozatát, hanem azért is, mert a produkció ezekben a napokban is Budapesten forog. Legújabban az is felröppent, hogy a Dűne stábja és szereplői július közepéig tartózkodnak majd a fővárosunkban, legalábbis a sminktervező bizonyosan. És hát jó filmes smink és fűszerkék szemek nélkül hogyan is folytatódhatna a forgatás tovább?

Na de kik is jöhetnek velünk szembe a pesti forgatagban, ergo ki is dolgoznak a projekten?

A film rendezője Denis Villeneuve, aki például a Szárnyas fejvadász 2049, illetve az Érkezés filmekkel már lette a névjegyét a sci-fi műfajában, így joggal reménykedhetünk abban, hogy jó kezekbe került Herbert története. Ráadásul Villeneuve élete projektjlének tartja ezt a munkát, ugyanis 12 éves kora óta – amikor először olvasta a regény – a Dűne rajongójává vállt. 

A legnagyobb falat természetesen a vaskos és bonyolult regény nagyvászonra való átültetése, azonban ez a feladat is értő kezekbe került, a film forgatókönyvéért ugyanis az az Eric Roth felel, aki például a Forest Gumpot, vagy a Münchent is jegyzi. Roth és Villeneuve társa az írásban még Jon Spaihts, akinek nevéhez a Doctor Strange, az Érkezés vagy a Prometheus fűződik. Villeneuve a hírek szerint jobban szeretne az eredeti könyvre fókuszálni, mint a Dűnét korábban vászonra vivő David Lynch, s természetesen az apja hagyatékát gondozó Brian Herbert véleményét is kikérték a forgatókönyvről. Herbert tweetjéből derült ki az is, hogy a most készülő film csupán az első kötet első felét fogja feldolgozni,míg a könyv második fele a folytatásfilmre vár. A film zenéjét pedig az a Hans Zimmer szerzi, aki például az Oroszlánkirály, a Gladiátor,  A sötét lovag vagy az Eredet zenei világáért is felelt!

A szereposztás ugyancsak parádés! A főszereplő, Paul Atreides, azaz Muad-Dib karakterét Timotheé Chalamet alakítja, míg apját, Leto herceget a Star Wars Poe Dameronja, Oscar Isaac, míg anyját, Lady Jessicát a többek között a Mission Impossible filmekből ismert Rebecca Fergusson kelti életre. A Marvel és DC filmek legnagyobb sztárjai közül többen is fontos szerepet kapnak a produkcióban. Chanit, például Zendaya, a Marvel MJ-je alakítja majd, míg az Atreides ház hű emberei közül a Thanosként és Kábelként is parádéző Josh Brolin Gurney Hallecket, míg a Khal Drogoként és Aquamanként hódító Jason Momoa Duncan Idahot formázza majd meg Villeneuve filmjében. És a sztáráradatnak még nincs vége! Az elemi gonoszt, azaz Vladimir Harkonnen bárót Stellan Skarsgard, a Marvel Dr. Selvigje, míg unokaöccsét, Vadállat Rabbant, Dave Bautista, a Marvel láthatatlan hőse, Drax kelti életre. A fontosabb karakterek közül ne feledkezzünk meg kedvenc fremen naibunkról, Stilgarról (Javier Bardem), valamint a nem annyira kedvenc Helen Gaius Mohiam tisztelendő anyáról (Charlotte Rampling) sem.

A szereplők többsége már megérkezett Budapestre, Jason Momoát, Josh Brolint, illetve Oscar Isaacot egyaránt láthatták már a pesti utcákon (Dave Bautista meg amúgy is tökéletesítette a láthatatlanságot). 

dune_szereplok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://screenknights.blog.hu/api/trackback/id/tr7414824970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ScreenKnights

A Screen(K)nights blogot alapvetően kulturális és szórakoztató tartalmakkal, véleményekkel kívánjuk megtölteni. A témafelhozatal vegyes és sokszínű, érdeklődésünknek megfelelően. A blogon olvashattok majd filmajánlókat és véleményeket, könyvajánlókat éppúgy mint utazással, történelemmel kapcsolatos tartalmakat. Egyszóval minden ami érdekel minket:)

Friss topikok

süti beállítások módosítása