A Disney+-ra várva

 

Az Egyesült Államokban még idén ősszel beindul a Disney streaming szolgáltatása, mely a "kreatív" Disney + névre hallgat. Disney+ fő brandjei a Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és a  Fox üzlet részeként frissen megszerzett National Geographic lesznek. Valószínűleg a 20th Fox más címei is megjelennek majd a kínálatban. A létező brandek esetében pedig óriási sorozat- és filmdömping várható. A Marvel Studios kínálatában már több címről pletykáltak, amelyek majd a Disney+ kínálatába érkeznek, ilyen például a Loki, a Skarlát Boszorkány, a Tél katonája és Sólyom, vagy éppen a Lady Sif sorozatok. Ezek közül a Walt Disney Company a Loki projektet már meg is erősítette, a csínytevés istenének bőrébe a kisképernyőn is Tom Hiddleston bújik majd.

ALucasfilm sorozatai közül A Mandalore-i forgatásait már befejezték, valamint egy Cassian Andor központú élőszereplős sorozatot is bejelentettek. Emellett nem szabad elfeledkezni a The Clone Wars várva várt 7. évadáról, amely ugyancsak a Disney+-ra érkezik.

clone-wars-saved-tall-d-1536x864.jpg

A Marvel Studios és a Lucasfilm mellett nem mehetünk el szó nélkül a Disney és a Pixar új tartalmai mellett sem. Ezek közül a legjelentősebb címek a Szörny Rt és a High School Musical világában játszódó új sorozatok.


Na de mikor  is érkezik Európába?

2019-ben biztosan nem. Az Európai Parlament ugyanis 2018. októberében megszavazott egy olyan kvótát, miszerint az Unió államaiban megjelenő streaming szolgáltatók csak akkor sugározhatnak, ha kínálatuk legalább 30%-a európai produkció. Ez a rendelkezés késlelteti a Disney + európai bevezetését, ugyanis a Disneynek hagyományosan kevés európai tartalma van, ráadásul meghiúsult, hogy megvásárolják a Sky-t (ami angol, ír, német, osztrák, spanyol és olasz műsorokat is kínál). Némely ország esetében ez a kvóta még magasabb.

Kevin Mayer, a Disney nemzetközi részlegének fejese szerint ezért kicsit később érkezik a Disney + az EU-ba, mint Amerikába, de terveznek helyi tartalmakat is felvásárolni. Az első lépcső Franciaország lesz, majd onnan terjedne tovább. Reméljük 2020-ra, legkésőbb 2021-re már tényleg itthon is fogható lesz ez a streaming szolgáltatás!

És még egy fontos adalék: a Disney + olcsóbb lesz a Netfilxnél!

A bejegyzés trackback címe:

https://screenknights.blog.hu/api/trackback/id/tr9614732223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ScreenKnights

A Screen(K)nights blogot alapvetően kulturális és szórakoztató tartalmakkal, véleményekkel kívánjuk megtölteni. A témafelhozatal vegyes és sokszínű, érdeklődésünknek megfelelően. A blogon olvashattok majd filmajánlókat és véleményeket, könyvajánlókat éppúgy mint utazással, történelemmel kapcsolatos tartalmakat. Egyszóval minden ami érdekel minket:)

Friss topikok

süti beállítások módosítása