Jön az MCU negyedik fázisa! – Mi ezeket várjuk leginkább

 

A San Diego Comic Con szombati napjának legnagyobb szenzációja kétségkívül a Marvel Filmes Univerzium panelja volt, ahol Kevin Feige leleplezte a 2020. és 2021. évi filmekből és sorozatokból álló negyedik fázis darabjait.

A negyedik fázis összesen 10 alkotásból, 5 filmből és öt, a novemberben debütáló Disney + streaming szolgáltatásra érkező sorozatból (4 élőszereplős, 1 animációs) folg állni, ezek a következők:

phase_4.jpg

 

Miután  már sok hírösszefoglaló született magáról  az eseményről és a bejelentésekről (ezekről az MCU HUN – Marvel Filmes Univerzum filmes csoport hiteles összefoglalói révén is bőven tájékozódhattok) egy személyesebb, "blogosabb" módját választottunk a nagy MCU panelről való beszámolónak, mégpedig, hogy megosszuk a veletek, hogy mi melyik projekteket várjuk leginkább.

Személy szerint a 2021. február 12-én érkező Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája filmet várom a leginkább. A címszereplőt Simu Liu alakítja majd, aki már évekkel ezelőtt kifejezte igényét twitteren egy ázsai amerikai szuperhős iránt, melyet most maga formálhat meg, Választásom azonban a film bejelentett antagonistája miatt esett a Shang-Chire, az ugyanis nem lesz más, mint a Mandarin, mégpedig az Igazi Mandarin! Ezzel a fogással  a Vasember 3 még lezáratlan nagy kérdését és problémáját szövi tovább a stúdió, és reményeim szerint Tony Leung kiválóan kelti majd éltre a Tíz Gyűrű fejét, a néhai Vasember egyik fő ellenfelét. Sorozat tekintetében szintén az antagonista miatt esett a választásom a 2020 őszén érkező The Falcon and The Winter Soldier szériára. Amerika Kapitány pajzsát immár Sólyom fogja viselni, azonban a sorozat még a régi Kapitány egyik nagy ellenfelét állítja hőseink útjába, jelesül Zemot, méghozzá ezúttal is a zseniális Daniel Brühl alakításában. Véleményem szerint Zemo a Marvel Filmes Univerzum egyik legjobb gonosza, éppen a karakter jellemén a képregényben látottakhoz képest végrehajtott módosításoknak, emberi motivációinak köszönhetően. Most azonban egy klasszikus képregényes elem is fel fog tűnni Zemo esetében, méghozzá a jól ismert lila maszk. 

A legjobban várt film és sorozat kérdését természetesen blogunk másik házigazdájának, Sir Dagobertnek is feltettem, aki film terén kettőt is megnevezett: az ígéretes szereposztással és izgalmas témafelvetéssel érkező Eternals filmet (Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Don Lee, Lia McHugh), valamint Taika Waititi legújabb agymenését, a Thor: Love and Thundert. Utóbbiban Chris Hemsworth közkedvelt karaktere mellett a főszerep az új asgardi uralkodóra Valkűrre, valamint az új Thorként felbukkanó, Natalie Portman által alakított Jane Fosterre hárul majd. Sorozatok terén pedig természetesen a Loki lett a befutó, a Tom Hiddleston által életre keltett "csínytevés istene"  2021 tavaszán érkezik a Disney + kínálatába. A széria cselekménye a Bosszúállók: Végjáték után veszi fel a fonalat, a tesserackttal megszökött Lokit követhetjük tehát nyomon. 

Természetesen a többi film és sorozat kapcsán is több izgalmas információval gazdagodtunk, most már hivatalos például, hogy a Fekete Özvegy filmben Yelena Belova és a Kiképző is fontos szerepet fog játszani, vagy éppen, hogy Skarlátboszorkány is csatlakozik a Föld Legfőbb Varázslója mellé a Scott Derrickson által dirigált, horrorelemeket is tartalmazó Doctor Strange: Multiverse of Madnessben. És ez még csupán a 2020-2021-es esztendők felhozatala, ez után pedig előbb-utóbb érkezik a Marvel Kapitány és a Fekete Párduc második, illetve a Galaxis őrzői harmadik felvonása,  és most már biztos hogy láthatunk új Penge és Fantasztikus Négyes filmeket is a közeljövőben!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://screenknights.blog.hu/api/trackback/id/tr1614973880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ScreenKnights

A Screen(K)nights blogot alapvetően kulturális és szórakoztató tartalmakkal, véleményekkel kívánjuk megtölteni. A témafelhozatal vegyes és sokszínű, érdeklődésünknek megfelelően. A blogon olvashattok majd filmajánlókat és véleményeket, könyvajánlókat éppúgy mint utazással, történelemmel kapcsolatos tartalmakat. Egyszóval minden ami érdekel minket:)

Friss topikok

süti beállítások módosítása