Íme az idei Disney-legendák!

 

A DIsney az éves D23 Expo keretében ünnepli azokat a személyeket, akik sokat tettek a stúdióért, és a Disney legendáivá válltak. Az első Disney Legenda-díjazás 1987-ben történt és azóta 289 Legendával büszkélkedhet a Miki Egér csapat. Ebben a 289-ben már benne van az a 11 elképesztő tehetség, akikkel idén bővült  a Legendák névsora.

Nézzük is!

 

James Earl Jones: Az Oroszlánkirály és a Star Wars ikonja, előbbiben Mufasa, utóbbiban Darth Vader szinkronhangja. Minden ízében igazi legenda.

 Robert Downey Jr.: Őt sem kell bemutatni, aki 11 éve a vállán hordozza a Marvel Studios filmes univerzumát, legújabban épp a Bosszúállók Végjátékban örvendezhette meg és késztethette sírásra a rajongókat. Ja és igen: Ő Vasember!

Wing Chao: Ő valószínűleg kevésbé ismert név, egy kínai építész, tervező és látnok. Egyrészt segítette a Disney kínai és hong kongi előretörését,. másrészt 37 éves Disney-szolgálata során több mint 100 projekthez köthető a neve, például Disneylandban.

Jon Favreau: Ha már szóbakerült a Vasember, íme a rendező, aki tetőalá hozta. Favreau az a személy, aki összeköti a Disney alatt futó három nagy brandet: rendezőként és Happy Hogan megformálójaként oszlopos tagja a Marvel filmes univerzumnak, ő rendezte az "élőszereplős" Dzsungel Könyvét és rendezi az Oroszlánkirályt, valamint a Star Wars univerzumban Pre Vizslának és Rio Durrantnak is a hangját kölcsönözte, s ő a vezetője a hamarosan érkező The Mandalorian élőszereplős sorozatnak. Huhh.

Bette Midler: Amerikai énekes és színésznő, több Disney projektben vállalt szerepet, például a Hókuszpókusz nevű fantasy-vígjátékban.

Kenny Ortega: Az említett Hókuszpókusz, és például a High School Musical trilógia rendezője

Barnette Ricci: Színész és énekesnő, a kaliforniai Disneyland korábbi show director-a

Robin Roberts: A Disney tulajdonában lévő ABC tv-csatorna egyik húzóneve, a Good Morning America műsorvezetője

Diane Sawyer: Szintén egy ABC-s műsorvezető-ikon, a Good Morning America és az ABC World News köthető a nevéhez

 Ming-Na Wen: Térjünk vissza  a Marvelhez! Ming-Na Wen ugyanis Miranda May ügynökként oszlopos tagja a SHIELD ügynökeinek, emellett pedig a DIsney 1998-ban megjelent klasszikus animációjának a Mulannak a címszereplője is a makaói színésznő hangján szólalt meg.

Hans Zimmer: Végül, de nem utolsósorban térjünk vissza az Oroszlánkirályhoz, Hans Zimmer zeneszerző-ikon révén. Az Oscar, Grammy és Golden Globe díjas zeneszerző nevéhez köthető még például a DIsney által készített Karib Tenger Kalózai, vagy épp a Disneyn-n kívül a Gladiátor, az Esőember, a Sötét Lovag, az Eredet, vagy a most éppen Budapesten forgatott Dűne filmzenéje. 

Gratulálunk!

mufasa.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://screenknights.blog.hu/api/trackback/id/tr614831924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ScreenKnights

A Screen(K)nights blogot alapvetően kulturális és szórakoztató tartalmakkal, véleményekkel kívánjuk megtölteni. A témafelhozatal vegyes és sokszínű, érdeklődésünknek megfelelően. A blogon olvashattok majd filmajánlókat és véleményeket, könyvajánlókat éppúgy mint utazással, történelemmel kapcsolatos tartalmakat. Egyszóval minden ami érdekel minket:)

Friss topikok

süti beállítások módosítása