Robert Downey Jr. mint Dr. Dolittle?

A mai nap folyamán befutott a 2020 januárjában érkező Dolittle film trailere, míg korábban egy hangulatos plakátot is kaptunk a Marvel-legenda, Robert Downey Jr. főszereplésével érkező filmhez. Az állatok nyelvén beszélő Dr. Dolittle eredelieg Hugh John Lofting meseregény-sorozata, melynek első kötete még 1920-ban napvilágot látott, s már 1933-ban magyarul is kiadták, Doktor Dolittle és az állatok címmel, amit már a következő évben követte Doktor Dolittle utazásai, a folytatás. A sorozat tizenöt kötetet élt meg, számos nyelvre lefordították, népszerűségének pedig további fokmérője, hogy azóta több filmfeldolgozás is készült a karakterről. Az első film  1967-ben jelent meg Rex Harrison főszereplésével, de talán a legtöbben az Eddie Murphy féle két vígjátékot ismerik.

Nos Robert Downey Jr. új filmje visszatér az eredeti könyvekhez, pontosabban a Doktor Dolittle utazásai kötetet viszi nagyvászonra, a trailer pedig ezúttal vígjáték helyett egy valódi fantasy kalandot ígér nekünk! A szereposztás is izgalmas, amellett, hogy a főhőst Downey alakítja, Jip a kutya Tom Holland, Polynesia a papagály Emma Thompson, a gorilla Rami Malek, a róka Marion Cotillard, a tigris Ralph Fiennes, a zsiráf Selena Gomez hangján szólal meg, de például Rassoulit Antonio Banderas alakítja.

Nézzük tehát az előzetest és a plakátot:

 

<strong><em>Dolittle</em></strong> poster

A bejegyzés trackback címe:

https://screenknights.blog.hu/api/trackback/id/tr7915221296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ScreenKnights

A Screen(K)nights blogot alapvetően kulturális és szórakoztató tartalmakkal, véleményekkel kívánjuk megtölteni. A témafelhozatal vegyes és sokszínű, érdeklődésünknek megfelelően. A blogon olvashattok majd filmajánlókat és véleményeket, könyvajánlókat éppúgy mint utazással, történelemmel kapcsolatos tartalmakat. Egyszóval minden ami érdekel minket:)

Friss topikok

süti beállítások módosítása